Arbeta med ditt stora intresse

Brukar du få beröm för hur du inreder ditt hem? Är det ett intresse för dig, att läsa tidningar som handlar om inredning och nya trender? Då kanske inredare är ett yrke som du ska arbeta med.

Alla har något som de är mer intresserade av. Det kan vara hundar, bilar, löpning, bakning eller att läsa deckare. Men det kan även vara något som handlar om hur du möblerar och dekorerar ditt hem, nämligen inredning. Om du tycker att det är ett roligt intresse så kanske det till och med kan bli ditt arbete. Något som du kan tillbringa varje dag med och som du kan leva på. Inredare är något som alltid efterfrågas gällande bostäder, men även till kontor, hotell, butiker, restauranger med mera. Så det finns alltid nya uppdrag för dig som är duktig och intresserad inom området.

Funktion och känsla

En riktigt bra inredning ska främja rummets funktion men även ge en känsla som efterfrågas. Tänker du på ett sovrum så ska du kunna sova gott i det, men även kunna läsa en bok, tända en lampa och förvara kläder. Känslan du ska förmedla bör vara lugn och harmoni, så att du kan sova gott och vakna trivsamt. I ett kök däremot ska känslan vara lite annorlunda, och även funktionen. Och så är det även när det kommer till hemmets övriga rum. Som inredare kommer du även få instruktioner gällande kundens önskade stil och vilken känsla man vill få fram genom rummets inredning.

23 Jun 2021