Bra kameraövervakning i Stockholm

När företaget i Stockholm ligger bortom tätbebyggt område kan det vara en bra idé med kameraövervakning. Ett alternativ som gör att risken för inbrott minskar.

Det hade varit några jobbiga veckor för Kenneth som ägde ett onlineföretag som sålde exklusiva kläder. Lokalen som företaget var inhyst i låg lite utanför en förort till Stockholm. Bortom nyfikna blickar låg den och nu hade tjuvar trots larm lyckats att ta sig in och stjäla en hel kollektion.

Så här kunde det inte fortsätta. Visst hade han försäkringar som täckte händelserna men det tog tid innan pengarna kom så han kunde göra beställningar. Det här var bara tvunget att upphöra om han skulle orka. Han lyfte mobilen för att kontakta säkerhetsföretaget som installerat larmet de hade på huset.

Kameraövervakning gav resultat

Säkerhetskonsulten Wilmer från företaget som gjorde kameraövervakning i Stockholm, kom förbi hans kontor redan samma dag då läget var som det var. De diskuterade en stund och Wilmer rekommenderade att de skulle sätta upp övervakningskameror. Kanske skulle Kenneth vänta med att beställa varor eller förvara dem någon annanstans utan att någon visste om det, så kanske tjuvarna kunde fångas på kamera utan att något stals.

En kameraövervakning installerades och bevakningen skulle skötas av säkerhetsbolaget. En leverans levererades till lokalerna. Bara skräp egentligen, men Kenneth ville att en leverans skulle ske för att inte ändra rutinerna och varna tjuvarna. Inom kort fick han ett meddelande från säkerhetsbolaget, tjuvarna hade tagit sig in men polisen hade larmats så de var fast. Hur kunde han inte ha beställt övervakningskamerorna tidigare?

16 Aug 2022