Byt ut alla dina gamla fönster

Ett fönsterbyte har aldrig varit så värdefullt som nu, när vi måste spara på el och ha glas med bra isoleringsförmåga. Nya fönster har många bra egenskaper.

Energikostnaderna är en huvudfråga, och det är guld värt att ha ett lågt U-värde på sina fönster, så att man inte slösar med värmen. Ju lägre U-värde, ju bättre är fönstrets isolering. Men man kan också spara på sin egen energi genom att välja de nya, underhållsfria fönstren med aluminium på utsidan.

Du kommer relativt billigt undan när du beställer dina nya fönster online, och det finns mycket att välja på. Själva fönstret kan vara av plast eller trä, men den aluminiumbeklädda utsidan gör att du slipper måla, och fönstret står emot alla sorters väder. Även putsningen underlättas. Inga fönster behöver delas, så det är bara insidan och utsidan som putsas.

Fönster i retrostil i sommarstugan

Du kan köpa alla sorters fönster på nätet. Onlineförsäljningen är mycket populär, och du kan själv leta runt på olika hemsidor för att få det fönster du vill ha. Kanske vill du ha ett sidohängt fönster i gammaldags stil med spröjs och beslag, och då finns det också.

Även det nya fönstret i retrostil har moderna egenskaper, så prestandan kommer att höjas betydligt i sommartorpet. Du får samma fina isolering, samma lättskötta fönstermaterial och du kommer också att märka minskade bullernivåer utifrån. Beställ på nätet och anlita en snickare som monterar dina fönster, så har du höjt värdet på fastigheten på samma gång som du minskar elräkningen.

25 Oct 2022