Effektiv brandtätning kan rädda liv

Säkerheten i vårt hem är A och O. Något av det värsta som kan hända är en brand som bryter ut. Med en effektiv brandtätning ökar chansen att branden stoppas.

En del saker är vi människor försvarslösa mot. En av de sakerna är brand. Vartenda år hör man om olyckor med just bränder. En del har tragiska utgångar, andra gånger går det bättre. Trots det kan det innebära att människor har förlorat hela sitt hem och alla sina saker. Jämfört med ett liv så är prylarna inte värda mycket, men det är trots det en sorg.

Börjar det brinna så tar det inte lång tid innan elden har spridit sig och hela byggnaden är övertänd. Då får man bara hoppas att alla hann ta sig ut från byggnaden. Har man däremot ett effektivt brandskydd, så kan det se annorlunda ut. Då får man mer tid på sig att ta sig ut och tid behöver man vid en brand.

Hur funkar en brandtätning?

Är man ute efter en säker och hållbar lösning på brandskydd så är en brandtätning det perfekta alternativet. Genom att placera ett material, som exempelvis stenull i väggen, så tätar man den och skapar ett brandskydd.

Skulle det sedan börja brinna, så fungerar brandtätningar som så att de bromsar både eld och rök. Det innebär att de som är i byggnaden, har större chans att ta sig ut. Dessutom ökar även chansen att lyckas rädda byggnaden. Ett brandskydd kan vara den bästa investeringen för ens liv.

28 Jul 2023