Fastighetsjuridik som arbetsområde

Är du intresserad av fastigheter och juridik? Varför inte slå ihop dina intressen och arbeta inom något som är kreativt och intressant. Ett arbete som alltid har nya öppningar för anställda.

Hur kommer det sig att du började arbeta inom fastighetsjuridik? Eller är det något som du är intresserad av men som du ännu inte har tagit första steget inom? Även om du inte är bevandrad i vad det innebär så har du troligen redan stött på det på något sätt. Du kanske har hyrt en lägenhet eller arbetat för ett fastighetsbolag på något sätt. Inom juridik ser man fastighetsjuridik som något kreativt, mer lättsamt och trevligt att arbeta med. Även om där precis som inom alla andra områden inom juridik kan storma ganska kraftigt då och då.

Påläst fastighetsjurist

Som fastighetsjurist brukar ditt uppdrag vara att stötta din arbetsgivare inom området. Det kan handla om avtal som ska skrivas eller som ska sägas upp, diskuteras eller förlängas. Men det kan även röra en hel del formalia som ska vara rätt när det gäller upphandling med mera. Eller så kan det handla om regler och lagar som du ska kunna så att fastighetsägaren eller fastighetsförvaltaren lugnt kan lita på att de gör rätt och inte kommer att hamna galet. Du ska vara den som är påläst och som ger ramarna för vad som är okej när det kommer till ägandet och allt som hör därtill. Det kan du göra som anställd eller som konsult från annat bolag.

9 Jul 2021