Hitta en mäklare som kan Uppsala

Ska ni sälja lägenheten eller villan i Uppsala? Vid en bostadsförsäljning är valet av mäklare viktigt. Men hur väljer man egentligen mäklare och vilka olika saker ska man ta hänsyn till?

Visst kan man själv sälja bostaden men de allra flesta tar hjälp av en mäklare. Fast det gäller att inte lämna något åt slumpen utan välja en riktigt bra mäklare. Detta då det belopp man får vid försäljningen ofta ska användas till ett nytt bostadsköp. Det är viktigt att hitta en mäklare som är kunnig och som kan svara på de frågor som spekulanterna har om både bostaden och området, men som också kan lyfta fram alla fördelar. Många mer erfarna mäklare har också särskilda kundregister med intressenter som letar efter mer specifika objekt i särskilda områden. Ofta är dessa kunder också beredda att betala lite mer.

Hur mycket kostar det att anlita en mäklare?

Hur mycket det kostar att anlita en mäklare beror på om man väljer fast eller rörligt pris. De olika prissättningarna har sina för- och nackdelar. Vid ett rörligt pris kan mäklaren bli mer motiverad att få upp slutpriset. Men ligger bostaden som ska säljas i ett väldigt attraktivt område med många intressenter, kan den nästan sälja sig själv. Hur mäklarbyrån presenterar sina objekt är också viktigt när man väljer mäklare. Tänk över vilka typer av annonser, bilder och objektsbeskrivningar som ni lockas av. Kontakta och träffa sedan några olika mäklare och be om en prisuppgift. Men glöm inte att också fråga vad som ingår i mäklararvodet.

9 Dec 2021