Hitta rätt mäklare i Sundbyberg

Ska du sälja en bostad i Sveriges, till ytan, minsta kommun Sundbyberg? Gör det med rätt mäklare. Många som står inför att sälja en bostad i och kring Stockholm fokuserar på pengarna. Detta innebär att man väljer den mäklare som erbjuder bäst pris snarare än att se till vad man egentligen får för sina pengar. Rätt mäklare kan ge dig ett bättre slutpris för din bostad i Sundbyberg, så enkelt är det.

För bara något år sedan så kunde man välja mäklare med mindre omsorg. Faktum är att mäklarens jobb var aningen överskattat; Stockholms bostadsmarknad var ett självspelande piano där bostäder såldes till höga priser utan någon egentlig ansträngning.

Så är inte längre fallet. Borden har vänts och idag så är det köparen som sitter med trumf på hand; det är inte längre säljarens marknad och det innebär också att valet av mäklare blir viktigare. Idag så kan man inte längre se enbart till priset. Man måste se vad man får för pengarna av den mäklare man anlitar. Vi tänkte rada upp några detaljer som du ska söka hos din mäklare i Sundbyberg. Detaljer som kan göra att din bostad i Sundbyberg säljs till det pris - eller högre - som du vill ha.

Så hittar du en bra mäklare

Vad ska man då söka efter hos en mäklare? Vi radar upp några saker som kan ge dig den rätte att sköta din bostadsaffär i Sundbyberg.

  • Kunskap och erfarenhet En erfaren mäklare kostar ofta lite mer att anlita. I tider som idag så är det ofta värt varenda krona. Mäklare med erfarenhet kan använda sin kunskap för att analysera läget på ett bättre sätt. När är bästa tiden att sälja bostaden och för hur mycket ska den läggas ut? Finns det några saker som du kan göra för att höja värdet - men utan att det kostar för mycket pengar? En mindre erfaren mäklare kör bara på. Det krävs kunskap och en analytisk förmåga.
  • Lokalkännedom: Du ska sälja din bostad i Sundbyberg och du vet alla fördelar som finns med området. Vet mäklaren det? En mäklare ska vara väl insatt i hur ett område är uppbyggt, vad som finns och vilka avstånd det handlar om. Var ligger skolorna - hur är skolorna i fråga? Finns det bra förskolor, var finns lekplatser, hur ser kommunikationerna ut - finns det fina restauranger, pubar och affärer? Ju mer en mäklare vet om Sundbyberg, desto bättre är det. Man säljer hela Sundbyberg, inte bara din bostad.
  • Säljförmågan: Hur säljer man din bostad? Kommer man att använda stylister, kommer man att anlita fotografer och vilka texter kommer att skrivas? Idag måste en bostad sticka ut från mängden. Att bara lägga ut den på Hemnet och hålla tummarna räcker inte. Det en bra mäklare - återigen, erfarenhet - kan göra är att använda kontakter. Mäklaren kanske har sålt bostäder som påminner om din tidigare. Det innebär att mäklaren också har kvar kontaktuppgifter till intressenter av dessa objekt. Är de intresserade så kan din bostad säljas innan visning och du slipper således allt besvär.

En sista detalj gäller kring hur man ska betala sin mäklare? Vi skulle rekommendera provision före en fast avgift. Varför? Det brukar visa sig att mäklare ofta jobbar hårdare om de har en egen morot framför näsan. Vet de hur mycket de kommer att få ut av en affär - som fallet är vid en fast avgift - så kommer de, i många fall, att slå sig till ro. Mäklare är säljare och som inom alla säljyrken så är morötter extremt viktiga. Provision är bra!

24 Apr 2020