Hjälp med bostadsanpassning för rörelsehindrade i Stockholm

I Stockholm kan man som rörelsehindrad få hjälp med bostadsanpassning. Men det är viktigt att man planerar noga inför detta så att man inte missar något. Här kommer några användbara tips.

Det är viktigt att man har en bostad i Stockholm som fungerar praktiskt, men är man rörelsehindrad är det inte alltid så. Kanske saknas det hiss eller ramp, vilket gör det svårt för den som inte kan gå obehindrat att ens ta sig in och ut ur bostaden. Trösklar kan också ställa till det, likaså ett badkar eller ett kök anpassat för att stå och laga mat i. Men genom att bostadsanpassa hemmet efter de specifika behov man har kan man få en väl fungerande vardag igen, vilket också skapar trivsel och trygghet.

Viktigt att man väljer rätt byggföretag till bostadsanpassningen

Vill man göra en bostadsanpassning ska man kontakta Stockholms stad. De kan tipsa om smarta lösningar som man själv kanske inte har tänkt på och även ge bidrag för bostadsanpassningen. Man kan också ansöka om bidrag för bostadsanpassningen i efterhand, men då det inte är säkert att man får hela summan är det bättre att börja med att ansöka om bidraget. Då blir det lättare att göra upp en budget för bostadsanpassningen. Ta sedan in offerter och referenser från några olika byggfirmor som har bostadsanpassning som expertområde. Man kan inte bara gå på pris utan man måste även ta hänsyn till referenser när det gäller något så viktigt som en bostadsanpassning. Ring därför upp referenserna och fråga om de blev nöjda.

10 Mar 2022