Homestyling - sälj med vinst

Hur säljer man en bostad i Stockholm med vinst? Tidigare har detta varit en icke-fråga. Nästan oavsett vilken typ av bostad det handlat om och oavsett läge eller placering så har en vinst nästan varit garanterad. Idag ser det lite annorlunda ut. Vilket gör homestyling Stockholm till lite av ett måste.

Marknaden är långt ifrån mättad. Man kan fortfarande sälja med vinst och en ganska rejäl sådan. Det som dock har visar sig i Stockholm är att detta inte sker per automatik. Konkurrensen är stor och det läggs dagligen ut flera hundra objekt på exempelvis Hemnet.

I kombination med att säljare idag sitter med lite sämre kort på hand - det är köparens marknad - så krävs det professionell hjälp för att tränga sig före de objekt man tävlar mot. Val av mäklare blir viktigare än någonsin, att sälja i rätt tid är viktigare än förut och att exempelvis fotografera bostaden på ett proffsigt sätt är även det något som ger större chans till vinst. Det som emellertid skapar bäst förutsättningar är homestyling i Stockholm. Något vi ska titta närmare på här.

Så fungerar homestyling i Stockholm

Homestyling är en tjänst som visat sig vara avgörande i Stockholm - och numera även i andra städer. Det kan ske genom att den mäklare man anlitar har ett samarbete med en homestylist - eller genom att man själv som säljare kontaktar en sådan firma. Vi skulle rekommendera det senare då man genom detta också har en chans att jämföra de företag som erbjuder homestyling i Stockholm. Vad innebär det då? Det finns några talande punkter:

  • Homestyling eggar fantasin. Anlitar du ett företag för homestyling så innebär detta att en utbildad och erfaren stylist ändrar om din bostad så att den ska tilltala den stora massan. Med hjälp av egna möbler, tavlor, rätt belysning, textilier och annat så gör stylisten din bostad attraktiv för andra. Vilket är det viktigaste.
  • Homestyling - less is more. Ju mindre personliga saker som finns, desto bättre är det. Genom att plocka bort möbler så kan rymd skapas och en spekulant ges utrymme att tänka själv och, så att säga, flytta in mentalt. Den smakfulla, moderna inredningen som placeras ut ger å sin sida en spekulant en känsla av att flytta in i ett exklusivt hem - det blir som att kliva in i ett inredningsmagasin. Inte sällan så försöker köparen även få möbler inkluderat i priset, vilket naturligtvis säger en hel del.
  • Homestyling är ingen kritik. Väljer man homestyling i Stockholm så bör man se saken ur rätt perspektiv. Tjänsten finns för att du som säljare ska nå ett maximalt slutpris - det handlar inte om att just dina möbler, din stil och smak och dina lösningar är fel. Många ser det tyvärr som kritik och blir både ledsna och upprörda. Det man ska göra är att ta ett steg tillbaka och lita på att stylisten sköter ditt jobb. Att du avgudar fåtöljen du fick av mormor, tavlan du köpt på loppis eller den samling av skivor du har innebär inte att alla andra gör det. Det passar dig och din stil - men inte alla. Homestyling handlar om att skapa en bostad som tilltalar så många som möjligt och som leder till en budgivning.
1 Jan 2022