Hur hittar man Strängnäs bästa mäklare?

För den som ska sälja sin bostad i Strängnäs och investera i en ny, är valet av mäklare viktigt. Det kan vara avgörande om man ska kunna köpa sitt drömboende. Men hur hittar man rätt mäklare?

När man säljer sin bostad vill man oftast få ut så mycket som möjligt, för att sedan kunna investera pengarna man tjänar i ett nytt och bättre boende. Därför är valet av mäklare jätteviktigt och inget som man ska chansa med. Hur konstigt det än låter så är personkemin viktig och det gäller därför att träffa några olika mäklare innan man bestämmer sig. De flesta mäklare erbjuder kostnadsfri värdering av bostaden utan att man förbinder sig till någonting. Utnyttja detta och träffa flera mäklare och se mötet lite som en anställningsintervju.

Egenskaper som en mäklare gärna får ha

Det finns några egenskaper som kan vara bra att ha för en mäklare. Lokalkännedom är en av dem, och att kunna lyfta fram det som är extra positivt i det område där bostaden ligger. Men en mäklare måste också ha en bra social förmåga och kunna kommunicera bra med spekulanter.

Hur bostaden presenteras i fotografier och text, och hur den annonseras, brukar ha stor betydelse för hur många och vilka spekulanter som kommer på visningen. Blir intresset stort brukar även priset bli högt. Titta därför på nätet och i tidningar hur de olika mäklarbyråerna presenterar sina olika objekt, och hur pass skickliga de är på att lyfta fram positiva saker.

6 Dec 2021