Markiser är ett effektivt solskydd

Det är skönt att kunna fälla ner en markis när solen steker in genom fönstret på sommaren. Vi har ju längtat efter solen, men ibland kan man behöva skärma av det bländande och starka ljuset.

Det finns många fina färger att välja mellan, så du hittar säkert något som passar till ditt hus och fasaden där. Leta upp en bra firma som kan installera markiser i Södertälje och njut av en behaglig tillvaro även om solen steker. Det kan vara blommor i fönstret som inte tål alltför starkt solljus, och det kan vara möbeltyg eller gardiner som bleks om de exponeras för sol. Markiser kan manövreras manuellt eller genom automatik, så du kan välja det du vill ha.

Lite svalka på uteplatsen

Sitter du vid en husvägg och fikar eller äter på uteplatsen är markiser ett skönt sätt att skärma av och skona ögonen. Man har full sikt och kan njuta av solen utan att bli bländad. Markiser kan också skydda mot vindpustar och ger en behaglig upplevelse en varm sommardag. Har du gamla markiser kan det vara en mycket god idé att byta ut dem. Det gör mycket för husfasaden att markiserna är snygga och fräscha, och det är ett billigt sätt att förnya och färgmatcha hemma.

Ofta är det de små detaljerna som ger trivsel hemma, som att möblera om eller att skaffa något nytt. Det kan till exempel vara att plantera nya växter och att skaffa sig nya markiser. Tryck på en knapp, så fälls de ner automatiskt.

9 Jun 2021