På Östermalm bör man välja en erfaren mäklare

Det är inte vilken mäklare som helst som lyckas på Östermalm. Fastighetsmarknaden är stenhård och köpare och säljare tenderar att vara vana förhandlare.

Det behöver inte vara något fel på en helt nyutexaminerad mäklare. Många unga mäklare är hungriga på att göra snabba framsteg i branschen och visa framfötterna genom att ro i land bra affärer. Men du som verkligen vill vara säker på att nå ett bra säljresultat väljer med fördel en etablerad mäklare med många år i branschen bakom sig.

Att välja en erfaren och dokumenterat pålitlig mäklare kan ha positiva ekonomiska konsekvenser för såväl säljare som köpare, särskilt på en högprismarknad som Östermalm. En bra mäklare hjälper till att maximera försäljningspriset och säkerställa en smidig affär. Ofta krävs det erfarenhet för att sätta ett realistiskt utgångspris för en lägenhet.

Mäklare som arbetar på Östermalm vet hur man förhandlar

För att kunna titulera sig “den bästa mäklaren på Östermalm” krävs goda förhandlingsfärdigheter. De som säljer och köper objekt i Stockholms kanske finaste stadsdel är ofta vana vid förhandlingar och lämnar inga utrymmen för halvmesyrer. En mäklare som inte har koll på psykologin i förhandlingar kommer inte komma långt på Östermalm.

En kunnig mäklare har också god kännedom om lokala regler och bestämmelser. Ofta kan hen ofta sitta på information på mikronivå, till exempel om vad som gäller i en specifik bostadsrättsförening. Genom att välja en mäklare med bra kännedom om fastighetsmarknaden på just Östermalm kan både köpare och säljare vara säker på en lyckad fastighetsaffär och undvika potentiella ekonomiska risker.

8 Aug 2023