Proffsig golvslipning i Stockholm

Det gamla furugolvet har ofta djupa märken, eftersom träet är så mjukt. Många år av slitage sätter spår, men det försvinner vid en golvslipning i Stockholm.

I en gammal lägenhet i Stockholm, kanske där far- eller morföräldrar har bott, kan det finnas ett sovrum där golvet är av äkta furu. Visserligen är det lite slitet, men det har blivit lackat eller fernissat, så att det har en blank yta. Det är ett gediget hantverk som bokstavligen lagts ner i golvbrädorna.

Numera är det vanligt med plastmaterial i golv som ser ut som trä, men det är ju inte äkta furu även om det ser ut så. Det gamla hantverket är ganska dyrt att återskapa, så en golvläggning är en investering, och man väljer ofta något billigare. För den som redan har ett fint furugolv är det bara att beställa en golvslipning i Stockholm.

Golvslipning med glans

Det går att välja hur ytan ska se ut på ett nyslipat furugolv. Väljer man lack får det inte vara av en typ som ger hård yta, för då kan det bli sprickor när man går på golvet. Det beror på att träet är mjukt och rör sig, och då måste det vara ett passande ytskikt, så att ytan inte går sönder.

Det finns glansfulla golv, och det finns vit, matt lasyr, beroende på vad man tycker är snyggt. Ett nyslipat golv passar både gamla och unga och vid en golvslipning i Stockholm kan man få en helt modern finish på det, om man så vill. På denna hemsida kan du läsa mer om golvslipning i Stockholm: www.agvgolvab.se

2 Jun 2023