Säkerhetsdörrar skyddar vid brand och inbrott i Stockholm

Certifierade säkerhetsdörrar som monteras i Stockholm ger skydd mot inbrott, de skyddar från giftiga gaser vid brand och tar bort störande ljud från utsidan.

Säkerhetsdörrar låter som tråkiga, platta ståldörrar men så behöver det inte vara. De säkerhetsdörrar som monteras i villor, hyresfastigheter och BRF är vackra och i stil med resten av inredningen. När du anlitar ett företag som arbetar med säkerhetsdörrar kan de hjälpa till att hitta den design som passar bostaden.

Säkerhetsdörrar har många fördelar. Dörrarna finns i olika säkerhetsklasser och kan användas både av privatpersoner och företag. En säkerhetsdörr av hög svensk kvalitet kan användas som ytterdörr eftersom den har den isolerande förmåga som krävs för att hålla värmen kvar i huset. Dessutom håller den oönskade besökare ute.

Säkerhetsdörrar är en trygghet vid eldsvåda

En vanlig dörr kan släppa in de giftiga gaser och den rök som bildas om det skulle börja brinna i en trappuppgång. Säkerhetsdörrar skyddar dessutom från eld eftersom de är tillverkade av material som klarar hetta. Ökad brandsäkerhet och inbrottsförebyggande funktioner gör att en fastighet med säkerhetsdörrar därför får billigare försäkringspremie.

När du ska installera säkerhetsdörr i Stockholm är det viktigt att du vänder dig till ett företag som arbetar med certifierade dörrar. Den europeiska standarden för en säkerhetsdörr kallas SS EN-1627 med en certifiering i klass RC3 vilket garanterar ett bra inbrottsskydd med en godkänd låsenhet. Du får alltid hjälp att välja den typ av dörr som fyller fastighetens behov och du höjer värdet på bostaden.

12 May 2023