Skapa ett inbjudande hem i Stockholm med ett äkta parkettgolv

Ett parkettgolv är första steget till att skapa ett riktigt klassiskt hem med en varm känsla i Stockholm. Det finns flera anledningar till att välja parkett.

Basen för ett klassiskt hem i Stockholm är ett trägolv. Tapeter och inredning kan varieras i det oändliga, men det är bokstavligen golvet som lägger grunden. Ett golv av trä ger en varm och inbjudande känsla till ditt hem och du har säkert redan bestämt dig för att lägga in ett trägolv.

Men vilken typ av trägolv är egentligen bäst? Det finns inte bara ett svar på den frågan, eftersom det helt är upp till tycke och smak. På senare år har massivt trä blivit allt mer populärt men det är få golv som slår ett riktigt parkettgolv i Stockholm.

Ett riktigt parkettgolv har flera fördelar

Ett parkettgolv har flera fördelar. Förutom att vara väldigt snyggt och stilrent kan ett parkettgolv anpassas med olika färger och mönster. Det är dessutom väldigt hållbart och därför ett bra alternativ för till exempel familjer med småbarn eller husdjur. Parkettgolv passar för alla inredningsstilar och kommer se snyggt ut under många år.

En nackdel med parkettgolv är att det är svårt att lägga in själv. Därför är det alltid lämpligt att anlita en golvläggare för att lägga parketten. De flesta tycker dock att det är värt den extra kostnaden för att få ett golv som ser bra ut, håller i flera generationer och dessutom kan slipas flera gånger.

18 Aug 2023