Skjut inte upp att slipa din altan utan ta hjälp

När vårsolen kommer syns det att kylan satt sina spår på altanen. Även varma sommardagar tär på träet. Skjut inte upp det utan be om hjälp att slipa din altan.

En altan ger många sköna stunder, året om. Eftersom den används regelbundet behöver den regelbunden omsorg och vård. De flesta städar av altanen när höstlöven fallit eller när vårsolen tittar fram. Men en altan behöver mer än så. Att olja träet är en nödvändighet.

För att oljan ska kunna tränga in och skydda behöver ytan vara slät. Därför krävs det att du slipar upp den ungefär vart tredje år. Flisor och stickor försvinner och oljan når ner på djupet. Behandlingen gör att altanen håller sig fräsch och snygg. Genom att vårda ökar dessutom altanens livslängd och du slipper byta ut skadat trä.

Som privatperson kan du göra rotavdrag när du tar hjälp att slipa din altan

Det sägs att den bästa träningen är den som blir av. Det bästa sättet att sköta sin altan är att se till att det blir gjort. Låt inte det dåliga samvetet förstöra sköna stunder på altanen utan anlita ett företag som hjälper dig istället.

Företag som arbetar med att slipa altaner har maskiner som gör att det går fort och blir ett jämnt och fint resultat. Som privatperson kan du få rotavdrag på arbetet.När det gäller att slipa altan är det framförallt arbetet som kostar. Vill du ha hjälp med att olja in altanen efter slipningen är oljan ingen större utgiftspost.

Ska du slipa din altan? Besök i så fall denna hemsida: www.slipaaltan.se

21 Jun 2023