Solpaneler finns på plats runt om i Stockholm

Solpaneler kan du se när du passerar Stockholm. De finns uppsatta lite överallt på landsbygden. Ibland har man byggt upp ett område med stora solcellsparker.

Att bygga en hel solcellspark innebär att det finns solenergi att tillgå för väldigt många människor eller gårdar i de mindre centrala delarna av Stockholm. Så fort solen tittar fram på våren skapas det mängder med energi. Men även om det är lite molnigt så kan det ändå gå att få fram energi.

Hur går man då tillväga de dagar då solen inte syns alls? Med solenergi är det så finurligt uträknat att du som äger anläggningen och får ett överskott en dag, kan sälja det överskottet till en central pool. Den dagen du själv behöver el köper du bara tillbaka el från den gemensamma poolen.

Solpaneler finns även i centrala Stockholm

Att sätta solceller på sitt hus har blivit mycket populärt. Det finns således massor med solceller i Stockholm och i dess utkanter. All denna enorma energi som kommer från en mer eller mindre outtömlig resurs är väl värd att ta tillvara. Det kommer att gynna framtida generationer.

Att det finns solpaneler i centrala Stockholm likaväl som i utkanterna och alla förorter visar på att det är en energikälla att räkna med under lång tid. Tack vare att det finns en pool att både sälja till och köpa från känns det även tryggt och säkert för dig som bor i norr där solen lyser mer sällan.

23 Jun 2023