Takläggare i Göteborg hjälper er att laga taket

Väder och vind, men även närliggande träd kan skada taket. Tack och lov går de flesta tak att renovera och reparera. Ta hjälp av en takläggare i Göteborg.

Ett träd som står nära huset och skuggar taket kan göra att det börjar växa mossa på det med följd att undertaket och kanske även innertaket blir fuktskadade. Men ett träds grenar kan också rispa takytan och göra att fukt letar sig in. Är det ett tak av plåt kan risporna göra att taket börjar rosta sönder.

Det är viktigt att man upptäcker skadorna tidigt eftersom man då ofta helt kan undvika fuktskador vilket gör att det också blir billigare att reparera. Därför ska man helst kontrollera taket minst två gånger om året. Men har det stormat lite extra kan det vara bra att besiktiga taket en extra gång.

Låt en takläggare i Göteborg besiktiga taket

Ett nytt tak kostar en hel del men med takunderhåll och reparationer kan man få det att hålla dubbelt så länge. Tycker man att det är svårt att själv avgöra om taket behöver läggas om eller om det räcker med underhåll ska man be några erfarna takläggare i Göteborg att besiktiga det.

En seriös takläggare gör detta kostnadsfritt och man får sedan en offert med förslag på passande åtgärder. Man ska alltid konsultera minst två oberoende takläggare för att se om de kommer fram till samma slutsats gällande takets skick. Men även för att kunna jämföra offerter och priser.

7 Jun 2023