Valet av mäklare kan ha stor betydelse

Valet av mäklare vid bostadsförsäljningen kan ha stor betydelse för om man sedan ska kunna köpa drömhuset eller drömlägenheten. Men det det finns även andra viktiga saker att tänka på.

Vill man värdera bostad Upplands Väsby finns det många mäklare som erbjuder detta gratis. Då får man möjlighet att samtidigt träffa mäklaren och bilda sig en uppfattning om dennes arbetssätt och personlighet. Naturligtvis ska man låta mer än en mäklare värdera bostaden så att man sedan har något att jämföra med. Ett annat sätt att hitta den perfekta mäklaren kan vara att gå på lägenhetsvisningar för att studera hur mäklaren arbetar. Man brukar även kunna hitta omdömen från tidigare kunder och uppdragsgivare på nätet. Ett annat sätt att välja mäklare på kan vara att ta reda på vilka priser mäklaren tidigare har sålt bostäder för i samman område.

Presentera bostaden i text och bild

Många gånger är det en fördel att välja en lokal mäklare som väl känner till det aktuella området. Då kan mäklaren förtroendemässigt svara på frågor om skolor, matbutik och grönområden, vilket inte sällan genererar fler spekulanter och ett högre pris. Hur bostaden presenteras i bild och text, och vilka kanaler som används för att nå ut, har också stor betydelse och kan vara helt avgörande om det ska komma många intressenter på visningen. Ska försäljningen ske på vintern kan det vara en god idé att även ta med några egentagna bilder från den eventuella balkongen eller uteplatsen i sommarprakt.

7 May 2021